Vilken fin höstdag det varit, strålande sol och frost som gnistrat i skuggpartierna! Tog en lång promenad i skogen, men kunde liksom inte släppa solen efteråt. Så jag samlade ihop lite ved i vedbodan och fixade i ordning muurrikan för att kunna avnjuta lunchen ute :)
Förut brukade jag steka pannkaka ute över elden, men nu äter jag ju lågkolhydratskost och har hittat världens bästa substitut! Supersmarrigt. Kolbulle med stekt sidfläsk! Maten skogshuggarna levde på förr i tiden. Den perfekta maten när man ska ut på picknick höst, vår och vinter! Har använt detta recept i nästan 2 år nu och självklart måste ni också få del av detta :)
Kolbulle med stekt sidfläsk (lchf)
1 portion
1 portion
2 ägg
1 dl grädde
1 msk fiberhusk
en nypa salt
Smör
200 gram rimmat sidfläsk
Att förbereda hemma!
1. Vispa ihop ägg, grädde och salt.
2. Tärna sidfläsket och packa med.
3. Packa ner 1 msk fiberhusk till picknicken. (kan gå att blanda i smeten redan hemma men vet inte om smeten blir för "kompakt" när den ska stekas då)
På picknicken!
1. Stek sidfläsket i rikligt med smör i muurrikan.
2. När fläsket börjar bli nästan klart, vispa ner fiberhusken i smeten. Låt svälla nån min.
3. Häll smeten direkt över sidfläsket och låt puttra ihop.
4. Vänd när kolbullen börjar bli ordentligt brun på undersidan, behövs ibland delas i några bitar för att kunna vändas. Stek till kolbullen blivit riktigt brun, näst intill bränd - knaprigast o godast då!
Servera med en stor klick smör och lingonsylt och NJUT!
Receptet jag använt finns -här- där syns tydligt steg-för-steg hur det går till :)
Så mysigt att laga maten ute i naturen <3
SvaraRadera