8 februari 2018

Februari

Nu är vi mitt i vintern och snön ligger (väldigt) djup. Så här mycket snö har vi inte haft på tiotals år. Jag som alltid längtar så mycket efter den på hösten blir nästan bekymrad varje gång jag ser snö på vädret, för det finns ingenstans att sätta den om det kommer mer :) Tur vi bor där vi bor, märker hur många i trånga bostadsområden för irriterade diskussioner på Facebook om var all snö hamnar när det plogas, där får det ju inte hamna på granntomten men det gör det ju oundvikligen ändå. 

Men vackert är det! Igår körde jag hem från Kalix när snön just fallit och landskapet är obeskrivligt! Gick ut på gården och klickade med kameran ihop en liten del av det som möter ögat varje dag, även om det inte går att riktigt fånga snödjupet på bild så är det ett försök. Stammen på äppelträden är försvunnen, lyktstolpen snart begravd och julgranen syns snart bara toppen av. 

Lite roligt att se älgarna i skogen, de har inga ben utan är bara bruna stora klumpar ;) Den vackra vintern är dock förödande för rådjuren så jag åker ut med mat till dom varje dag. Dom söker sig till bebyggelse och uppkörda skoterspår, de klarar inte av att ta sig fram i skogen nu. Hoppas verkligen snöandet avtar och att våren kommer fort nu. Det ser dock ut som att vi får ännu mer snö nästa vecka.

2 kommentarer:

  1. Ja man kan inte annat än NJUTA av dina foton O det är vackert Var i Östersund JUlhelgen o det var VINTER o det är något man längtar efter att se när man bor i GÖTEBORG där det för det mesta bara är litet snötäcke o sedan disigt o grått snön ligger inte länge Allt har sina fördelar o nackdelar Men där du befinner dig är det OTROLIGT VACKERT

    SvaraRadera
  2. Oj, vad mycket snö! Och visst är det underbart vackert (tänker särskilt på sista bilden).

    SvaraRadera