22 oktober 2018

DIY: Betongspöke


Du behöver

Finbetong (kostar ca 50 kr)
Vatten
Mindre handduk i frotté
1 glasburk
Sax
Plasthandskar
Liten boll till huvudet, som passar att ställa över hålet i glasburken
2 pinnar/pennor eller liknande att staga upp armarna med från bänken
Något att fästa pinnarna med så de kan stå rakt upp*

*Jag tog två pennor som jag stack ner i 2 blöta tvättsvampar för att det skulle kunna stå någorlunda av sig själv! (väldig improvisation, haha.) Funkar säkert med en liten bit frigolit eller liknande.


Gör såhär!

1. Välj ut en frottéhandduk som sett sina bästa dagar.

2. Blanda betong med vatten i en hög skål, lite tjockare än filmjölkskonsistens. 

3. Blöt handduken i vatten och krama ur den.

4. Doppa handduken i betongen och massera in betongen så gott det går på båda sidor. Ibland måste man lägga ut handduken och massera in mer betong, inget tyg ska synas. Det kommer med stor sannolikhet smula och ha sig vilket är helt normalt, men blir det allt för stora klumpar så har du troligen för tjock blandning, i med mer vatten!

5. Häng handduken över glasburken och "bollen". 

6. Staga upp "armarna" direkt från bänken, med en pinne/penna eller liknande som du fäster i något så den kan stå upprätt hyfsat stadigt. 

7. Klipp till ögonen! Klipper du dom innan, är det svårt att få det lika bra. Klipp helst efteråt, saxen blir lite misshandlad men spöket troligen finare.

********************************************
Låt torka inomhus i 3-4 dagar! Efter 2 dygn brukar jag lossa på burk och pinnar då den stelnat tillräckligt för att stå själv. Använd gärna ett elektriskt ljus eller en ljusslinga i spöket, vanligt värmeljus ska undvikas!

Måla vitt eller inte? Valfritt, jag väljer att inte göra det eftersom jag gillar de naturliga skuggorna som faller på spöket :)

1 kommentar: