3 oktober 2018

Kanelbullekladdkaka och höstmys med tänt ljus!

Vilken fin dag detta varit, första snön på förmiddagen och ikväll höstmyspremiär med tänt juldoftljus och kanebullekladdkaka! Jag upplever faktiskt mycket mer höst och julstämning nu än någonsin tidigare. Ser fram emot att pynta med pumpor när vi nu närmar oss halloween, önskar att jag hade ett lämpligt fat att dekorera efter säsongerna så jag har beställt en form till gjutningen som kommer passa utmärkt till det :)

Kanelbullens dag imorgon! Här får ni ett recept på en riktigt god kanelbullekaka. Receptet är LCHF, ni som vill göra en vanlig kladdkaka kan googla kanelbullekladdkaka, så kommer många goda alternativ :) Denna underbara kaka ska tillagas i god tid och får sin goda smak och konsistens först efter flera timmar i kylen när smöret stelnat!

Kanelbullekladdkaka (lchf)

150 gram smör
0,75 dl sötströ
en nypa salt
0,75 msk kanel
liten knivsudd vaniljpulver
2 dl mandelmjöl
3 ägg

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör, låt svalna lite. 

2. Blanda i resten av ingredienserna i smöret till en smet. 

3. Grädda i 7-10 minuter. 

Obs! Viktigt att hålla stenkoll på tiden här, kakan ska vara ganska rinnig i mitten och bara stannat kring kanterna, annars blir den tråkig och torr. Den stelnar i kylen senare! Så börja kolla, sticka lite i kakan redan efter 5 minuter och anpassa tiden efter din egen ugn. 

4. Ta ut kakan, ställ svalt, helst över natten. Kakan är betydligt godare när den blivit riktigt kall och smöret stelnat! 

5. Tärna lite äppelbitar över kakan (valfritt) och servera med grädde. 

Hittade receptet -här-, men har ändrat i det lite.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar