19 mars 2018

En längtan till påsk!

Nu har vårkänslorna slagit till! Snön har rasat av taken och solens strålar har börjat värma lite grann. Påsken står för dörren och detta är första gången på länge som jag känner för att planera både påskmat och aktiviteter. Troligen för att året hittills varit ganska tungrott, men med varmare och ljusare tider blir det lite lättare, att ta tillvara på påsken känns därför extra motiverande i år.

Igår skottade jag fram en liten fyrkant till grillplats på innergården för det går inte att nå den vanliga på grund av snömängden. Där stekte jag kolbulle med fläsk (en lchf-variant) på muurikkan. Tyvärr blåste det ordentligt så upplevelsen blev väl inte som väntat, men nästa varma soldag blir det härligt att göra en repris och bara sitta och njuta av solen. De enklaste aktiviteterna är oftast de bästa.

Jag längtar massor efter att få besöka stugan, det blir första gången sedan i höstas. Den börjar nog tina fram lite nu, jag ska åka dit med mamma och skotta undan så vi tar oss fram imorgon. Där inne finns mycket påsksaker förvarade eftersom jag brukar spendera delar av påskhelgen på stugan. Vi får se hur det blir i år men troligen inte eftersom snösmältningen måste komma längre innan man kan börja vistas där. Nu ska jag söka efter härliga påskrecept och längta lite till!! :)

1 kommentar:

  1. Hejsan! Det är skönt med längtor dom ger litet mys. Ja PÅSK är en vacker högtid Påsk o Jul hör ihop om man tänker litet på varför VI firar dessa högtider. Önskar DU får en vidunderlig PÅSKHELG med allt det innebär såsom Vi älskar JULEN är Påsken även en tid man kan pynta litet o ge presenter om man vill o massa god mat o VARA med dom man älskar ALLT GOTT för DIN PÅSKHELG Glad Påsk

    SvaraRadera