10 mars 2018

Mars 2018, totalt insnöade!

Hej i vintern! Mars är här, den sista riktiga vintermånaden. I april börjar ju äntligen våren på allvar här uppe och jag längtar... för vintern har vi fått nog av nu. Jag måste skratta lite när jag tänker på min snölängtan mitt i sommaren, nästa höst tror jag nog längtan är stillad och att jag lever på denna snömängd haha! Jag vågar nog säga att vi aldrig, så länge jag levt, haft så mycket snö. Kommande snöfattiga vintrar kommer det här vara vintern man tittar tillbaka, och delvis längtar tillbaka till säkert. 

Idag har jag skottat av snön från lillstugan på gården hela dagen. Mamma har skottat brotaket, för nu börjar man bli orolig att taken ska ge vika när det blir varmare och snön blir ännu tyngre. Idag har vi, såklart, varning klass 1 för snöfall ;) Det bara fortsätter snöa, hela tiden! 

Själva snön tycker jag fortfarande om, men det arbete den medför, och de trafikfaror man måste ställas inför varje dag för att det är slut resurser att underhålla vägarna och hyvla ner snödrivorna, det hade jag gärna klarat mig utan i skrivande stund :) Nu ska jag mata rådjuren! Hela stammen skulle nog dö ut här om inte folk hjälpte till och stödutfodra i vinter. 

Utsikten inifrån köket, och då har vi redan kapat ner
drivan 2 gånger tidigare i vinter :)
Jag klättrade upp på taket, skottade av allt och åkte ner på en madrass, landar mjukt i snön!
Mamma kämpar på

2 kommentarer:

  1. Jo tyvärr har ju snön även sina nackdelar, speciellt i trafiken. Jag har tappat räkningen på hur många avåkningar jag har sett de senaste veckorna när jag kör till och från jobbet. En morgon hamnade jag bakom en bil från Nederländerna som säkerligen inte hade vinterdäck ens så som den slirade runt. Sådär mycket snö så man måste skotta sig ut har vi nog inte haft sedan jag var barn men även vi har fått en rejäl vinter i år. Vi brukar ha vår nu men har fortfarande snö. Dock önskar jag att vintern kunde kommit i december istället för att dröja sig kvar till mars :)

    SvaraRadera