23 augusti 2013

En känsla från förr...

Jag gick in på Axelinas blogg och kom att tänka på när jag började blogga för några år sedan. Vilken stämning det var! På den tiden hade jag knappt någon kunskap i bloggdesign och hade skaffat mig en julgran till heder och fallande snö, det var vad jag kunde som mest i designväg.. Jag minns hur glad jag var över att ha 10 läsare/dag! Åh, vilken lycka! Och så minns jag så väl hur Axelina var en av mina första läsare och startade upp en egen julblogg efter ett tag - och jag var helt överlycklig att få dela mina jultokerier med någon mer! Hennes blogg är hur mysig som helst :)

Minns också hur jag var in på Maries julsida som barn/tonåring! Vid den tidpunkten surfade jag runt på olika julhemsidor och jag fick en sån obeskrivlig stämning (speciellt på sidor som hade julmusik som satt igång så fort man klev in - mitt i sommaren, haha). Därför var det helt naturligt att Marie blev en av mina största favoriter när jag själv satt igång och bloggade, då jag alltid upplever stämning på hennes sidor :)

Idag fick jag en flashback på hur det var då när allt startade, och hur mycket som förändrats sen dess.  Jag vet inte om jag skrev särskilt mycket om varken julnyheter eller annan info.. mest bara om mina känslor och vad som hände i min julvärld :) Nu blir det lätt så att man påverkas och ska vara "som alla andra".. men om man hakar på alla andra, så förlorar man ju lite sin egen väg och man kör lite vilse. 

Jag har velta lite fram och tillbaka om jag ska göra reklam för en massa saker som i slutändan inte framkallar någon egentlig julglädje. Mest för att man påverkas av att just andra skriver om det. Men det blir mer och mer glasklart att det är när man utelämnar sig själv i bloggen som den blir "en av alla andra" Och så vill jag såklart inte ha det, det vill nog ingen :) Jag uppskattar dock att det finns dom som skriver om sånt, det är ju roligt att ha koll! Men man är ju olika och i mitt fall behövs lite mer, en kombination kanske. Jag älskar personliga bloggar, och ska själv försöka få tillbaka den julmagi som jag själv kände för några år sen och låta den göra avtryck i bloggen i fortsättningen! :)


Min allra första header :)4 kommentarer:

 1. Jag håller absolut med dig, att det är roligt att läsa om julnyheter, men roligare att se de mer personliga, juliga inläggen om julbloggarnas jular och pyssel :)

  Och samma med mig, jag blev helt överlycklig förra året då jag fann julbloggar.se, att finna andra människor som är lika jultokig som en själv, trodde knappt att det fanns innan dess, haha :P

  SvaraRadera
 2. Jag älskar den bilden du hade i din första header och jag förknippar fortfarande dig med den. Jag minns också vilket inlägg som gjorde att din blogg stack ut och blev personlig för mig, det var när du berättade om när du och din pappa pulsade iväg i djup snö för att titta efter tomten eller var det tomtens spår?

  Haha, minns att jag hade olika midifiler med olika julmusik på alla mina sidor, de försvann när jag flyttade bloggen till nytt webhotell och sedan kändes det lite omodernt att lägga in dem igen men jag håller med om att vissa gav riktig stämning, andra var i ärlighetens namn lite entoniga. Öppnade man olika hemsidor i flikar kunde det bli en hel orkester med olika julmusik för många hade ju midifiler inlagda:) och satt jag och julsurfade mitt i sommaren avslöjade jag mig för de som satt i angränsande rum.

  SvaraRadera
 3. Jag håller med, jag gillar personliga bloggar, det är de som sticker ut! Härligt att julbloggssäsongen drar igång nu!

  SvaraRadera
 4. Åh, jag kommer ihåg den headern, vilka minnen! Blir så himla glad av dina fina ord!! Jag glömmer aldrig första året, tror inte det kan bli mer magiskt än så! De Tyckte (och tycker fortfarande) att det var så fantastiskt att du bodde i Norrland, och stämningen här i din blogg var (och är såklart fortfarande) så mysig! Inte konstigt att man försökte sig på att starta en egen blogg efter all inspiration man får ifrån din! Jag tror inte att jag kommer att följa lika många bloggar i år, det blir liksom mer som en "plikt" än för nöjes skull. Men sen finns det ju de bloggar som jag absolut inte kan slita mig ifrån! När du berättar om julmagin uppe i Norrland på ditt egna stämningsfulla sätt, då är mysfaktorn på topp!

  Nu ska jag bara se till att få igång min blogg för säsongen också, blir ju så sugen när man ser att andra bloggar börjar vakna till liv!

  Återigen, TACK för dina fina ord Lisa! KRAM <3

  SvaraRadera