19 augusti 2013

Längtan till halloween

Jag längtar efter halloween! Och ska jag vara ärlig så längtar jag mer dit än till julen i nuläget eftersom det är lite närmare, och jag vill absolut inte hoppa över hösten :) Som jag tidigare berättat så är halloween för mig höstens högtid och har mindre att göra med något annat. Visst är det ju lite spännande också. Men framför allt är det vackert! Pumpor, röda höstlöv och ljus som lyser upp i höstmörkret skapar en stämning som är svår att förklara :) Halloween infaller den 31 oktober, en torsdag i år. 73 dagar kvar!
Det är ganska lite höstfärger där jag bor, mest björk med sina löv som gulnar men som lika fort trillar av..  så i sommar har vi planterat en lönn på gården, precis intill huset för att hösten ska visa sin vackraste sida! Hoppas den växer snabbt :)

Hur ser du på halloween? 

5 kommentarer:

 1. Jag älskar halloween, hur mysigt som helst med alla ljus och godis och stämningen i allmänhet :) Sen att jag fyller år några dagar innan förvärrar ju inte direkt den underbart mysiga högtiden... ;)

  SvaraRadera
 2. Lönn är ju verkligen vackert på hösten. Hemma runt mitt hus har vi mest tall och bok, bokträden är jättevackra på våren med sina skira gröna blad, men på hösten blir de tyvärr bara bruna.
  Jag tycker samma som dig om halloween :)

  SvaraRadera
 3. Jag älskar halloween och vill verkligen gå "all in" med spökerier och pynt men varje år fegar jag ur och undrar vad grannarna ska tänka:)

  SvaraRadera
 4. Önskar verkligen att Sverige kunde fira halloween och julen som de i usa gör! Det verkar vara rena drömmen!

  SvaraRadera