12 november 2016

Nougatkladdkaka

Igår provade jag göra en fantastiskt god kladdkaka! En LCHF vänlig variant som går hem hos alla. Den blev jättegod och väldigt mastig, man behöver inte mycket för att bli mätt. Konsistensen liknar en blandning av nougat, mousse och tryffel.

Receptet kommer från 56 kilo och har blivit mycket populärt. Den här kladdisen måste ni bara prova! Perfekt till adventsfikat eller som efterrätt på julafton och så enkel att göra.


Nougatkladdkaka

200 g smör
200 g choklad, minst 70%
4 ägg
1 tsk vaniljpulver
0,25-0,5 dl socker eller sötströ för lchf *


1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smör och choklad i vattenbad. Jag använde 86% choklad och det blev jättebra!

2. Vispa ägg, sötning och vanilj riktigt fluffigt.

3. Häll chokladsmeten i äggsmeten och vispa en stund till.

4. Häll i springform och grädda i mitten av ugnen i 8 minuter. Den ska vara lös och se ofärdig ut när den tas ut ur ugnen.

5. Ställ i kylen i minst 3-4 timmar så att kakan stelnar, låt helst stå över natten för bästa resultat. Servera som den är eller med grädde/glass och bär! NJUT.

Hur mycket sötning du ska tillsätta beror på kakaohalten i chokladkakan, smaka av.

1 kommentar: