23 juli 2018

5 månader till jul & projektet igång!

Om några timmar så är det 5 månader till julafton! Svårt att föreställa sig, när termometern visar nästan 30 grader varje dag! Undrar om hösten senareläggs i denna hetta, eller om allt ska återgå till sitt normaltillstånd till slut ändå :) Jag längtar efter hösten och den värme vi har bidrar nog till en extra stark längtan! Frostiga och kalla mornar, tänd mysbelysning i fönstren och mörka nätter! För att inte tala om svala sovrum, haha. En riktig lyx faktiskt :) 

I sommar har äntligen bagarstugs-projektet tagit fart! Grunden är snart färdig, i höst ska stugan timras ner, stock för stock och flyttas några hundra meter upp till den underbara skogsgläntan. Där ska den resa sig och byggas ut lite och slutligen bli till en underbar åretruntstuga. Tyvärr blir ju allting uppskjutet i denna hetta, så det kommer ta lite längre tid än planerat, men i höst ska jag jobba på allt jag bara orkar. Drömmer redan om allt jag ska göra då jag kan flytta in, har redan sett mig om efter lyktstolpar till de mörka höstkvällarna och föreställer mig mysfaktorn med en helt egen nyhuggen julgran ute på tomten! :) Om du missat bagarstugs-projektet som jag nu sysslar med så kan du läsa mer om det här och även här! Jag tänker uppdatera om projektet lite då och då här på bloggen.

Här, på den underbara kullen, lite längre in på sidan av uthuset ska huset stå. Med bevarade timmerväggar inomhus, vitmålade. Vitt och ljust ska allting bli, en riktig lantdröm :) Längtar som en tok! Men hörrni, nu är det bara fortsätta härda ut hettan och drömma om stämningsfulla tider, tiden går snabbt och snart är vi där :)

Visst vill man bara slänga sig i snön när man ser detta?! Vintern är saknad. 

5 kommentarer:

  1. Lycka till med ditt projekt! Som jag berättat förut gjorde mina svärföräldrar samma sak för några år sedan. Ett jätteprojekt men det blev bra.
    Just nu känns det nästan overkligt att det kommer att bli vinter så småningom och inte stekhett för alltid :) märkligt år detta. Först rekordvinter, sedan rekordsommar.

    SvaraRadera
  2. sv: Tack snälla Lisa <3 när jag var liten brukade min mamma ofta peka på detaljer i skogen och fråga mig vem tror du bor där så jag har nog alltid fascinerats av hålor under träden, stubbar mm och i min fantasi tänkt att det är små troll och andra sagofigurer :)

    SvaraRadera
  3. Vilket roligt projekt! Men förstår att det blir en del att göra... Tror dock det kommer kännas värt när du kan mysa där sen! :D

    SvaraRadera
  4. Ska bli roligt att följa ditt/ert projekt och din julblogg som vanligt :) //CB

    SvaraRadera
  5. Men det låter ju alldeles underbart!!! Ska du bo där permanent? Låter ju som en dröm...<3

    SvaraRadera