22 september 2015

I vinter åker huset skidor till ny plats!

Ja, det är faktiskt helt sant. Nu känner jag att det är dags att släppa bomben... det är ett stort projekt på gång här hos oss! Vår mysiga bagarstuga som länge bara funkat som förråd till bland annat julgrejer kommer räddas och få helt nytt liv igen!


Ni som följt mig genom åren vet att jag har en favoritplats på vår mark, speciellt när första snön faller. Det är skogsdungen en liten bit från gården. Där står redan en liten stuga som funkade som tillhåll för de 4 korna som mina förfäder som bodde här hade. I vinter kommer bagarstugan flyttas från gården till denna härliga dunge, den kommer att färdas på enorma medar dragna av en stor grävmaskin när marken har fryst. (Edit 2018: ändrade planer, det ska timras ner istället!)

Väl på plats när våren är kommen så kommer den att renoveras, höjas med takstolar, vinterisoleras och slutligen bli ett mysigt litet hus/torp! Det kommer bli supermysigt med utbyggd hall och extra fönster. Där kommer jag husera så mycket jag kan! Tänk er så mysigt att sitta där inne och se snön ringla ner i juletid.. vårt lilla tomteland. Har många planer för denna plats, men det kommer bevaras och andas samma mysiga känsla som idag.

8 kommentarer:

 1. Å vad roligt med ett sådant projekt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, längtar till det kommer igång på allvar!

   Radera
 2. oj... vilket spännande projekt. Lova att vi får följa det här på bloggen!!

  SvaraRadera
 3. vad stor och fin gård ni verkar ha! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är en skogsbruksfastighet med massor av skog, så det är en hel del åt alla håll! :)

   Radera
 4. Vilket spännande projekt, mina svärföräldrar har gjort nästan samma projekt. Flyttat en gammal bagarstuga till annan tomt med hjälp av traktor, vinterisolerat, dragit in el och avlopp. Ett jätteprojekt som blev jättebra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va kul! Det är alltid bra att rädda sånt som funnits i generationer, man känner att det gamla får nytt liv :)

   Radera