27 september 2015

Månförmörkelse och blodmåne!

Inatt tror jag att jag ska försöka hålla mig vaken för att se månförmörkelsen, jag tycker ju det är så spännande med alla dessa himlafenomen! Kanske skulle värma en termos med varm choklad, ställa in stjärnkikaren och stativet till kameran och ta upp en stol på balkongen :) Det är stämning det, och nu finns ju möjligheten att ta tillvara på den!

Blir oftast så nostalgisk och tänker på livet när jag tittar upp i det oändliga, inser hur obetydligt små vi är här nere och alla problem som normalt kan hopa sig krymper genast. Tänker också tillbaka på gamla tider med familj och djur som inte finns hos mig längre, det är ju som att titta tillbaka i tiden. Det är lite blandade känslor. Tänker faktiskt på julen också, hur fort tiden går. Allt sammantaget bildar en slags stämning i kroppen som är svår att förklara och måste upplevas.


Nån mer som ska kika upp inatt och se samma syn som mig? :)

3 kommentarer:

  1. Jag är vaken nu för att jag ville se. Men det är mulet i Västerås så jag ser ingenting. Lägg gärna upp bild om du får till någon :)

    SvaraRadera
  2. Jag var i valet och kvalet om jag skulle stiga upp inatt men orkade inte, har förstått att de som orkade fick lön för mödan (som man brukar säga i Skåne, blev plötsligt osäker på om det är ett begrepp även i resten av landet) hoppas att du fick se en fin måne!

    SvaraRadera