29 september 2015

Ett farväl, igen

En av anledningarna till att jag bloggat dåligt och inte känner speciellt för julen i år heller är för att kisse varit sjuk länge. Han har haft problem med förstoppningar/magproblem och smärta under en lång tid och vi har trots veterinärvård inte fått bukt med det.. idag började han må så dåligt att vi var tvungna att ta det smärtsamma beslutet att låta honom somna in.

Han och Vilma var mina bästa vänner och båda två har lämnat mig med så kort mellanrum.. det känns så fruktansvärt jobbigt. Så jag kan inte blicka fram nu heller, bara handskas med oron som nu gått över till ren sorg. Med tiden blir det lättare, men när man burit oro så länge har man svårt att släppa in längtan och förhoppningar för till exempel julen.

Han var min lilla kissegubbe, världens bästa Knut-Nils som gav så mycket kärlek. Ett riktigt original, han lämnade till exempel aldrig gården under sina 12 år här trots att han var utekatt. Han har aldrig gått på byvägen som  bara ligger ca 200 meter bort utan var som en liten Ferdinand som njöt av sitt liv här på gården och gav oss så mycket kärlek. Jag ser honom överallt och bär med honom i mitt hjärta. Bloggen kommer lida på grund av detta i år igen, men nu vet ni kanske varför det inte känns så motiverande att längta i år heller..


Såhär kommer jag alltid att minnas dom, Vilma och Knut-Nils. Bästa vänner och tätt omslingrade. Åh mina älskade vänner <3

Det är inte lätt när tiderna förändras. Kan knappt förstå att det är sant..

15 kommentarer:

 1. Nej så sorgligt, stor kram! Djuren är våra familjemedlemmar och vänner och det är så jobbigt när de dör. Igår var det exakt 4 år sedan vår älskade katt Celine dog.

  SvaraRadera
 2. Gud stackare vet hur det känns . Massa kramar till dig .

  SvaraRadera
 3. Sv. Ja tomheten blir så påtaglig. Inget djur ersätter ju något annat även om man älskar dem lika mycket.

  SvaraRadera
 4. Men vad jobbigt för dig! Hur mycket ska du behöva klara av...?! Förstår fullkomligt att du inte tänker på julen. Men vi finns här när/om du finner julglädjen igen:)
  Vilket underbart kort på de båda pälsklingarna - förstora upp det och sätt på väggen; det hjälper:)
  Många styrkekramar till dig och din familj!

  SvaraRadera
 5. Usch vad jobbigt att behöva gå igenom detta så tätt inpå förra förlusten. :( Tänk inte på att blogga utan bara göra det som får dig att må bättre!

  SvaraRadera
 6. Usch vad ledsen, beklagar. :( Skänker varma kramar!

  SvaraRadera
 7. Åh, sänder en styrkekram! Att förlora ett djur som man älskat så enormt är en stor förlust.

  Kram

  SvaraRadera
 8. Beklagar sorgen =( Vet hur du har det, det är förjävligt när de lämnar oss. Men jag är säker på att de springer, leker och myser på de gröna ängarna, pigga och friska <3

  SvaraRadera
 9. Hur härligt det än är att vara djurägare, så finns ju denna baksidan... att tiden vi får tillbringa med våra kära vänner är alldeles för kort. Så från en djurvän till en annan, EN STOR KRAM!!

  SvaraRadera
 10. Tråkigt att förlora ännu ett djur, så snart inpå. Hoppas du kommer kunna njuta av julen ändå!

  SvaraRadera
 11. Jag beklagar verkligen sorgen och hoppas att du ska få vila från den i framtiden. Det är en obeskrivlig smärta att förlora ett älskat djur. Massa kramar!

  SvaraRadera
 12. Beklagar sorgen, det är jobbigt att förlora någon som varit med så länge. Jag har sagt att jag ska aldrig mer ha djur när mina katter blivit gamla och sjuka, men sedan kan jag inte låta bli utan skaffar en katt till. Kram

  SvaraRadera
 13. Vet precis vad du går igenom. Våran 13åriga katt Socker fick somna in den 19 augusti. Den här julen blir sig inte lik utan honom och de är väl så de ska vara. Då vet man att man verkligen älskar honom. <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Beklagar :( det är så hemskt! Håller med dig, julen blir inte densamma.. man får hålla de goda minnena vid liv och tänka på att de lever vidare i våra hjärtan <3

   Radera