10 september 2015

Jullista

Nu är det hög tid att besvara några jullistor! Back in the days var jag väldigt listaktiv så nu får det bli en liten ta-ikappare här känner jag. 

Hur länge har du julbloggat?

Har varit igång sedan 2008, runt 7 år.
 
Varför började du?
 
På den tiden kände jag så himla starkt för julen året om, minns att det gjorde ont i mig att inte kunna få utlopp för mina julkänslor redan under sommaren, och inte var det någon som delade mitt intresse inte :) Därav bloggstarten. Då var vi inte så många bloggar, bara runt ca 15 st. 
 
Vad är det absolut roligaste med julbloggeriet?
 
Det har varit att få testa nya grejer, få utlopp för sina julkänslor. Speciellt när första snön kommer, vet inte vart jag ska vända mig med all min lycka så då hamnar den här, nerkluddad i bloggen!
 
Brukar du delta i jultävlingar?
 
Inte så ofta, om det motiverar.
 
Vinner du?
 
Ja, har vunnit en eller två gånger om jag inte minns helt galet.
 
När börjar du lyssna på julmusik?
 
I samband med julpyntningen, inte en dag tidigare. Det har blivit tradition. Vill alltid ha en julexplosion dvs allt börjar samma helg, helst samma dag för att känna en stark övergång och kontrast när det är jul och inte. 
 
Vilken julfilm ser du först?
 
Polarexpressen blir det nog oftast. Nu är det jul igen ibland!
 
Vad är godast: Pepparkakor eller Lussekatter?
 
Pepparkakor dippade i glögg = yeeeey! Då kan jag tipsa om fikon och portvinsglöggen från Dufvenkrooks, den stack ut och passar utmärkt just till pepparkakor.


 
Måste det vara snö på julafton?
 
Absoluuuut, i Norrbotten vore det en naturkatastrof annars. 
 
Var firar du helst jul?
 
Hemma med så mycket folk det bara går.
 
Vilken julblogg har du följt längst?
 
Det kommer jag faktiskt inte ihåg, inte ens hur jag hittade den första julbloggen!
 
Har du tips om någon ny julblogg?

Tyvärr inte, jag är jättedålig på att följa julbloggar överhuvudtaget! Har några favoriter som varit med sen början, annars blir det inte så mycket julläsning just nu.
 
Vad ska en bra julblogg innehålla?
 
Vara personlig, fin design och bra upplägg på hur man skriver det man vill nå ut med.
 
Med vad fotograferar du dina julbilder?
 
Nikon D3200.
 
Kommer du åka på någon julmarknad i år?
 
Det blir oftast spontant om det blir. Vädret spelar faktiskt in, är det snö och mysig stämning ute så åker vi oftast iväg men grått och trist då blir jag oftast hemma för känslan finns inte där. Har inte många marknader att välja på häruppe.
 
Varför vill du att folk ska läsa just din blogg?
 
För att dela min glädje inför vintern och julen! Jag kanske inte planerar så mycket framåt just nu och är lite oaktiv här men när saker väl börjar hända är det alltid kul att dela med sig.

Listan kommer från Helene.

2 kommentarer:

  1. Härligt att läsa din lista och va skönt att jag inte är ensam om att inte lyssna på julmysig innan julpyntet, har nästan känt mig som Icke-jultokig på grund av det :-) & jag är sååå avundsjuk på att ni alltid har snö, som jag önskar att vi kunde räkna med det också, men som jag skrivit någon gång innan till dig, tur du dokumenterar och fotograferar det så att vi andra (i det södra och torrlagda delarna av Sverige) kan få njuta lite av härligheten :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja men precis, känns bra att inte vara ensam i julmusikväntandet, haha! :) Ska helt klart fotobomba bloggen även i vinter om vi nu får någon snö att tala om, längtar som en tok.. hoppas verkligen att ni får en snödos innan jul ni också!

      Radera