7 oktober 2016

Must och hälsotankar kring jul

Musten har hittat hem! Hittade den på Coop i Luleå. Så fantastiskt gott! Julen är här! Kan man ju drömma om i varje fall.


Ikväll blir det mys med julmust, salami och lchf-chokladbollar! Mums! Jag har utökat med kakao i bollarna, tyckte det var lite försiktigt i originalreceptet och nu blev dom kanongoda. Recept här.

Äter ganska strikt just nu, så jättemånga julrecept blir det nog inte innan jul. Tänkte droppa bomben för er... I november förra året bestämde jag ju mig för att börja äta LCHF efter att ha varit till läkaren och kollat blodsockret. Jag hade inte diabetes men var på god väg att få. Har idag gått ner 26 kilo sedan 20 november. Av dessa 26 gick jag ner 10 kilo från den 20 november till den 1 januari, det låter sjukt och det är sjukt men helt och hållet verklighet med hjälp av LCHF och träning. 

Åt gott hela december men lyckades gå ner 2 kg/vecka ändå. Det ska ju vara snudd på omöjligt att tappa vikt i december. Man tror inte det ska funka. Och många säger "efter nyår, då tar jag tag i det.." Men det funkar oftast inte. Man måste lära sig leva med sin livsstil vilken dag på året det än är, annars kommer det för eller senare brista.

 Så helgens tanke är: det går att äta gott och leva hälsosamt samtidigt! Det gäller bara hitta sin väg. Julen är inget hot mot hälsan om man inte gör den till det. 

Nää, nog med hälsosnack nu, borde kanske skaffa en hälsoblogg ;) Men ibland vill man bara dela med sig lite av allt om det kan hjälpa någon framåt. Önskar er alla en trevlig helg!

6 kommentarer:

 1. Wow, otroligt bra! Grattis till din viktresa!

  SvaraRadera
 2. Grattis, duktig du är :)

  SvaraRadera
 3. Bra jobbat!
  Sv: Jag har ett boktips på min vardagsblogg också idag, http://livet-enligt-johanna.blogspot.se/2016/10/boktips.html?m=1

  SvaraRadera
 4. Grattis till din viktnedgång! Skönt att allt jobb du lägger ner lönar sig, och att du har hittat alternativ som fungerar för dig:)

  SvaraRadera
 5. Bra jobbat :) Fuskade du på julen el du fick till julmaten ändå?
  Vi har funderat ett tag här hemma på att börja men snart är det ju jul. Jag älskar ju potatisgratängen då och never stop godis och risgrynsgröt och saftsås.

  SvaraRadera
 6. Hej Lisa:) Grattis till dig och grymt kämpat. Jag äter själv lchf, det skulle vara så intressant och veta mer om hur du hat gått tillväga och om du har några bra tips att ge. Har stått stilla länge och tappat lite motivation, vet att det inte har med julen att göra:) men blir så imponerad och inspirerad av dig// Martina

  SvaraRadera