4 oktober 2016

Världens godaste tomtegröt

Alltså JAA - Julafton är räddad! Den traditionella grötlunchen kommer funka även i år. Jag väljer bort risgrynsgröten mot denna galet goda gröt! Mums.  Har aldrig varit en grötmänniska annat än på julafton, men nu blev jag det för denna var en riktig höjdare. Den här rekommenderar jag alla att testa, du behöver inte äta lchf! Lite kanel och sötströ på och den blev som en dröm. 

Den är väldigt lik mannagrynsgröt i konsistensen och snabb att göra är den också. Så mysigt att värma sig med varm gröt ikväll när minusgraderna ökar ute :) Tänk att man kan äta så gott utan att skada kroppen! 


1 portion

3 msk mandelmjöl
1/2 tsk fiberhusk eller psylliumhusk
3/4 dl grädde
25 g smör
1 ägg

Sötströ och kanel att strö på
Ev. lite mjölk el grädde

Smält smöret försiktigt och dra åt sidan. Rör ned övriga ingredienser i smöret och vispa om medan du sätter tillbaka kastrullen på plattan på medelvärme. Rör om till önskad konsistens (det ska inte koka utan var försiktig så den inte blir för tjock och ägget koagulerar) Servera med kanel, sötströ och ev. kall mjölk eller grädde. 

Kolhydrater i 1 portion (utan grädde/mjölk som tillbehör): 2 g
Kolhydrater i 1 vanlig risgrynsgröt portion utan mjölk: Ca 37 g

Tips! Ica har ett billigare mandelmjöl. Annars kan du göra själv av hela mandlar, kör en liten stund i matberedaren eller mandelkvarnen till ett grövre mjöl. Sålla ut för stora bitar.

1 kommentar:

  1. Det låter spännande! Mannagrynsgröt är ju himla gott, så påminner det om det måste det ju smaka bra.

    SvaraRadera