1 september 2018

1:a september, riktig höst nu!

Äntligen är hösten kommen! Björkarna har börjat skifta till gult och första frosten har slagit till några mil inåt, såg att en bekant hade fått skrapa bilrutorna i Boden i morse. Vi är nog snart där också, tittar man på statistiken till höger här på sidan så ser man att frosten troligen är 2-4 veckor bort om den inte kommer lite tidigare i år :) Älskar denna tid på året! Nu ska jag väcka kameran från sommardvalan och ta ut den på picknick igen, blir så fina foton såhär års :)

Tittade på snöbilderna från i vintras, och de får mig att längta efter första snön. Trots att vi hade så galet mycket snö, så har hettan från i somras spätt på längtan igen. 


Det här är vad jag nu först och främst längtar efter, innan den riktiga jullängtan slår till. Snöfall och vita omgivningar :) Spännande att se om det blir snörikt eller snöfattigt i år. Men vi har alltid haft tur med snön på julafton, en jul regnade det och var bara nån centimeter snö kvar, men normalt sett har vi så vi klarar oss plus lite till!

Tänka sig att vi går mot denna mysiga årstid med så snabba steg igen; nu är det hög tid att börja spana efter mr barr i skogen om vi ska hinna vara med! Förra året hann vi inte med att se ut någon på grund av snömängden, så det blev första året som vi köpte en gran. En supervacker rödgran från byggmax som skulle funka i år också. Men tradition är tradition... får se hur det går i år!

1 kommentar:

  1. Det känns lite overkligt att det är september nu men så härligt! Dina vinterfoton är alltid efterlängtade, vi får ju vänta lite längre på vintern här nere i söder..

    SvaraRadera