28 september 2018

Frostmorgon igen, vilda djur och första julmusten!

Nu är kung Bore inte långt borta! I morse satt satt fåglarna och pickade på fönsterbrädorna första gången denna höst, de känner av kylan och talar alltid om när det är dags att sätta upp matstationen, så ikväll ska fågelborden upp igen! Det väntas -3 grader inatt, så imorgon är tanken att kliva upp och  få till fler frostbilder :) 

Nu har viltet börja visa sig kring gården igen, igår såg jag en rävunge jaga möss vid kanten till uthuset och idag skuttade 4 rådjur över vägen ner mot vattnet, 2 vuxna som vi matat under den hårda vintern, de har fått 2 kid och hela familjen har varit nära tomten under sommaren. Vi får se hur det blir i vinter, hjärtat blöder för dem om det är hårda vintrar och man kan liksom inte undvika att hjälpa dom. Men samtidigt är det väldigt dyrt, så man får ta beslut först när vintern börjar visa sitt facit. Byns butik brukar skänka bröd och frukt om man har tur, får börja där. 

Det kändes nästan obehagligt att starta bilen och åka iväg 07.30 i morse med sommardäck på, är nog inte många veckor bort innan däckbyte igen! Såhär vackert var det på morgonen, andra morgonen med frost, men första gången i höst som jag sett den :)


Och vet ni vad det bästa med idag var, förutom frosten? Jo, jag hittade Nygårdas julmust på Dollarstore! Så ikväll blir det smaskigt! Jag föredrar alltid Apotekarnes, men allt som stavas must är nästan för bra för att vara sant i september :) 

Ha en mysig helg!

1 kommentar: