12 september 2013

Årets första...

Tittar tillbaka i bloggen på datum när första snön och frosten kom 2011 och 2012! Och jag inser att det är nu det ska börja hända grejer om man ska tro på statistiken! :)

Första frosten 2011: 18 september
Första frosten 2012: 10 september

Första snön 2011: 22 oktober
Första snön 2012: 16 oktober 

Första snön och frosten 2013 ?

Som ni ser är datumen ganska nära varandra från år till år! Det skiljer ca 1 vecka. Så sannolikheten är stor att första frosten kommer inom 1-2 veckor! Och första snön lär falla i mitten av oktober någon gång, hoppas jag :) Snön kan vara en månad bort! Såhär galen blev jag 2011 när första riktiga snön föll och jag hoppas på samma sak i år! (skärmdump, tog bort lite bilder så det skulle rymmas!)

22 oktober 2011

-------------------------------------------------------

PS! Som ni kanske märkt så har jag tagit bort blogglistan från sidomenyn, det blev helt enkelt för tungt att ladda alla bloggar (nästan 100 i slutändan) och sidan blev seg när jag skulle arbeta med bloggen vilket kan ha berott på det, så nu följer jag mina favoriter på annat håll istället!).

4 kommentarer:

 1. Nej nu bli jag avundsjuk! Jag vill också ha frost och snö! Tänk att frosten kan komma i stort sett när som helst hos dig?! :D

  Jag tror att jag minns när du lade upp det där blogginlägget 2011! Jag satt hemma i vår soffa i Paris, ville nästan gåta! Vi hade fortfarande 20+ och inte ens en tillstymmelse till frost! Du kan förstå hur jag längtade hem då :)

  SvaraRadera
 2. Visst är det kul att kunna gå tillbaka i bloggen, vi har fått första frosten mellan 10-14:e oktober de senaste åren så det har också varit väldigt nära varje år och ungefär en månad efter er i norr. Snön har jag inte hittat varje år i bloggen, men nu skapade jag en egen kategori för väder så det är lättare att gå tillbaka. Jag gör fler och fler kategorier för varje år.. Idag har vi härligt höstväder här, inte så dumt det heller.

  SvaraRadera
 3. Spännande! Frosten har vi haft här, det var förra veckan så slutet av September då. Får se när snön känner för att falla, just nu njuter jag så av de vackra färgerna och svensk HÖST <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det gäller att ta tillvara på hösten! Den vill vi inte hoppa :) Och den är ju så kort i jämförelse med andra årstider. Men snön blir underbar att få tillbaka igen :D

   Radera