18 september 2013

Vinterskrud

Just nu går jag bara och längtar efter vintern. Frost, snö..fast till och med REGN. Har inte hört regnsmattret på taket sen 2 månader tillbaka, bokstavligt talat. Torr sommar och höst som vanligt. Gah, vill ha ruskigt ett tag! Ja, men min längtan kan nog ingen ha missat! Jag mår bäst höst-vinter, alltid. Stämning i  mitt . Bara avvakta!

Överlycklig hund på stugan, första snön.
Julen 2008 hade vi overkligt mycket snö! Mer snö än vad som brukar komma under en hel vinter.. 

Byns hamn vintertid

Första snögubben av första snön. Har blivit en tradition, gör alltid en snögubbe av första snön! Blir så även i år :)

Renarna hälsade på en dag i advent.. ledarrenen hade en bjällra som klingade som i drömmen och det var som att befinna sig i det verkliga tomtelandet! Lapparna kommer ner med renarna kring advent varje år, ibland hälsar dom på på gården, ibland inte.. hoppas på besök i år.


Vår grannes mysiga lada, obeskrivligt vackra vintervärld. 


10 kommentarer:

 1. Wow, så vackert ni bor, helt otroligt! Och riktigt fina bilder, får mig riktigt att längta. Inte varje år vi får sådär mycket snö, men ibland kan det ändå bli en del, håller tummarna för att få lika mycket och vacker snö som ni!

  SvaraRadera
 2. Åh, jag längtar också! Efter rusk och snö! Mysiga innekvällar med tända ljus, promenader i snön och vantarna på! Snart kommer det!

  SvaraRadera
 3. Underbara bilder! Jag brukar normalt inte gilla höstens regn och rusk, men i år har jag längtat efter det! För att inte tala om hur mycket jag längtar tills snön kommer!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa, det är dags för lite sämre väder nu! (i mina tankar bättre.. gillar ju regn mer än sol ibland!) Nu är det bara invänta första flingorna.. tycker hösten varit ganska varm och hoppas det vänder snart.

   Radera
 4. Här har du en till som vill ha regn! När man pratar med folk och säger att man vill ha kyla, höst och vinter blir dom nästan irriterade, haha! Tur att man har en arbetskollega som är lik mig, då går vi och längtar tillsammans ;)

  SvaraRadera
 5. SÅ VACKERT! *_* och med renarna liksom..wow!

  SvaraRadera
 6. Det är ju som att leva i en dröm! Hade så supergärna hälsat på dig och njutit av den magiska tillvaron :D Jag är glad att du delar med dig av detta så vi sydbor kan drömma oss bort lite ibland :) Idag fick jag ha vantar när jag cyklade till jobbet, det gjorde min dag haha! Konstigt hur man fungerar som människa, att vädret kan ha sån stor påverkan! Kram!

  SvaraRadera
 7. Fantastiskt! Så vackert

  SvaraRadera