16 september 2013

Utmaning - Ovanlig julfakta om mig

Marie har en utmaning uppe som jag ska svara på! Lite ovanlig julfakta, eller sånt som ni kanske inte visste om mig tidigare.


(Julgranshämtning 2010 - på egen mark!) Snöööö, ge mig! Ser ni så underbart?

1. När jag var liten var bland det mysigaste som fanns att lägga mig bland paketen under granen och somna på golvet. Det var stunden jag gillade som allra mest, det kändes som att jag var mitt i julens hjärta!

2. En gång när vi bakade pepparkakor flippade vi ut och kastade deg kors och tvärs i köket på varandra, för skojs skull! Degen hamnade på golvet, i ansiktet, håret och lite överallt. Det blev inga pepparkakor, bara ett härligt julminne av degen!

3. När jag och min bästa kompis längtade så mycket efter julen, fick vi en idé. Vi klädde ut oss till lucior (jag minns inte om det var på hösten eller våren) men det var lååångt ifrån julen - sen gav vi oss ut på byn och lussade på vägen! Bilar tutade och vi höll på att skatta ihjäl oss! Slutligen besökte vi våra grannar och dom måste verkligen ha tyckt att vi var helt crazy :) Sen gick vi till skogs, i mörkret. Det var supermysigt. Jag har alltid tänjt gränserna som liten och var en riktig äventyrare, som en liten pippi var jag med mina idéer!

4. Vi har faktiskt tjuvat utegran i annans skog när jag var mindre! (tror det är ganska vanligt här i norrbotten där det är skog precis överallt) Vi såg världens finaste gran vid vägen på ett väldigt ödsligt ställe (ingen skulle saknat den, haha). Så vi åke dit, pappa släppte av oss på vägen, jag och mamma smög oss till granen och pappa fick köra bilen ett varv runt byn lite längre bort, så skulle vi ringa han när vi hade sågat ner den, för lite suspekt är det ju om en bil står parkerad vid vägkanten. Jag minns hur jag slängde mig ner i djupsnön bakom granen varje gång det körde förbi en bil! Sen var det bara fortsätta såga och slänga sig ner om vartannat! Hur spännande som helst! Det slutade iafl bra och jag tror inte granen är saknad..

5. Jag och mina syskon tävlade alltid om paketen som små. (eller nja, nu i efterhand fattar jag att jag var den enda som tävlade, haha) Då gällde det att ha mest paket under granen. Det är ca 10 år mellan mig och mina syskon, så dom skrattade nog mest åt min tävlingslust. En jul fick jag över 40 paket när hela släkten var samlad, (med småsaker i) och jag var alltid lycklig när jag fick mest! Och ibland lite rädd och orolig om jag såg att mina syskons pakethögar växte.. innehållet spelade mindre roll - bara jag fick massooor av paket. haha, snacka om bortskämd!!

2 kommentarer:

  1. Kul att läsa, verkligen! Jag glömde ju ta med att jag också älskade att sitta bakom granen. Antingen satt jjag och min bror där och lekte eller så bara låg jag ner och tittade upp i granen. Den stod så att man kunde krypa in bakom och där fanns två små "kojor".

    SvaraRadera
  2. Kul läsning! Jag är också yngst och bortskämd, så jag känner igen detdär med julklappar och tävlingslust. haha!

    SvaraRadera