2 september 2013

En ny jullista!

Jag brukade vara ganska aktiv med att göra jullistor tidigare, och kände att det var dags igen! Så idag skrev jag ihop lite nya frågor. Ni får jättegärna besvara listan med en länk till inlägget :)

När vill du att första snön ska falla?
Oktober vore idealiskt! Men sen får den gärna smälta, och så en liten dos i november.. i mitten på november får det helst vräka ner mängder med snö som stannar för vintern! :)

Har du någonsin haft en grön gräsmatta på julafton?
Aldrig någonsin! Bor ju i norr. Men det har regnat en dag innan julafton och töat på själva julen med takdropp.. och varit rätt lite snö.. mindre kul! Men jag brukar säga att det är inte mängden snö som spelar roll, det viktiga är att det är vitt.

När tycker du att det är lämpligt att börja "jula till det" utan att det känns för tidigt för just dig? 
 Jag har hittills inte gjort något i julväg och kommer inte göra innan november/december. För mig känns det onaturligt att vilja göra något juligt nu.. det går inte ihop just för min del. Det finns ett undantag - det är om jag längtar så himla mycket att jag tar en kväll med julmys (dvs jag förbjuder mig inte, det är bara så att jag inte känner för det alls) och en julkväll denna tid på året har jag inte tagit sen jag var liten. Men jag skulle aldrig börja jula till det i vardagen innan advent. Därav bloggbristen många gånger, man påverkas av att andra kanske jular till det, men man vill själv vänta och känner att bloggen kanske inte kan bli intressant fören senare i höst. Simpelt sagt: jag vill ha jul när det är jul och inte innan!

Finns det någonting som du vill göra mer/mindre av denna jul motför tidigare?
Jag har lärt mig att göra allt tråkigt innan adventhelgen. Städning ska ske helgen innan! Då blir advent ett underbart inträde i juletid och stämningen har en bättre chans att väckas till liv.

Vilket färgtema tycker du mest om i juletid?  
Vitt, rött.. det mesta har sin charm!

Kan du hitta någonting med julen som du uppfattar som negativt?
Visst kan jag det! Press att känna stämning, och det är inte alltid kul julhelgen heller när man trängs och förväntas må toppen hela tiden (inga konflikter) - det kan bli en besvikelse om man har för höga förväntningar. Vi är trots allt bara människor.

Blir du oftast mättad när julen är slut eller vill du ha jul ännu längre?
Jag är oftast mättad men säger alltid att advent gärna fått vara en vecka längre. Tiden innan julafton är bara för mysig..

Vad brukar framkalla mest stämning hos dig i december?
Dom dagar när det är jul heela tiden. För oftast är december mycket vardag utan julmys också. Men ibland kan det bli massor på en gång, klä utegranen, baka pepparkakor, pynta inne.. ja, när det är fullspäckat med jul på en dag blir jag helt lycklig!

1 kommentar:

  1. Jag har svarat! http://johannasjulblogg.blogspot.se/2013/09/jullista-nr-3.html

    SvaraRadera