23 september 2013

Glöggtest: Saturnus Delicatoboll och Päron

För en tid sedan fick jag Saturnus två nya glöggsorter delicatoboll och päron hemskickade! I paketet fanns även hallon-lakritsglöggen som släpptes i fjol och som kommer tillbaka i hyllorna i år igen! Idag har jag smakat de två nya sorterna och därmed haft glöggpremiären 2013 :) Underbart! Här kommer mina tankar om glöggen. Familjen fick säga sitt också!


Saturnus Delicatobollsglögg

Den här glöggen var jag mest förväntansfull inför. Och den levde upp till sina förväntningar!

Doft
Som chokladglögg ska dofta, med en tydlig ton av delicatoboll. 

Smak
Det första som slår mig är att smaken är betydligt mindre tung än andra chokladglöggar. Jag brukar inte tycka om chokladglögg. Men den här har en lätt, syrlig och söt smak. En klar smak. Den är inte kraftfull, utan helt lagom, chokladen tar inte över. Balanserad. Jag gillar verkligen kombinationen av det syrliga och söta tillsammans. Smaken är väldigt rund och den stannar kvar en stund. Jag känner en doft av delicatoboll, men har väldigt svårt att känna det i smaken när glöggen är uppvärmd, men är den kall så är smaken tydlig. Vissa i familjen upplevde en viss kokossmak, men jag kunde inte riktigt känna den. Oavsett hur mycket delicatoboll man känner - det här blir min favoritglögg för den smakade verkligen toppen på alla sätt! En glögg jag och min familj verkligen rekommenderar! 

Betyg

U: 4
A: 5-
Jag: 5

Saturnus Päronglögg

Päronglöggen smakade också mycket gott..

Doft
Tydlig doft av päron, frisk och härlig.

Smak
Den här glöggen är inte lika rund som delicatobollsglöggen. Smaken stannar inte kvar så länge. Därför passar den här bäst om man vill dricka lite mer glögg, medan delicatobollsglöggen är perfekt att läppja lite sådär lagom på! Jag tyckte inte att denna glögg stod ut lika mycket som den andra, men den var väldigt god ändå! Perfekt i syra och sötma. Personligen tycker jag denna påminner mycket om äppelglögg (som jag älskar) men det höll inte min mamma med om. Hon tyckte att det var tydlig smak och doft av endast päron! Och hon är ju mer päron-entusiast än mig, haha. Definitivt en mycket god glögg som kommer att köpas lagom till advent :) Bra jobbat, Saturnus!

Betyg

U: 4
A: 4
Jag: 4

5 kommentarer:

 1. Åh, delicato-bollen där är ju riktigt farlig för en chokladholist (?) som jag! haha! Vad jag längtar till glögg-premiären! :D

  SvaraRadera
 2. Jaa vad kul med ett utlåtande om de nya glöggerna, är himla förväntansfull!! Lika spänd på båda två :) Kul att de verkar ha lyckats riktigt bra i år!

  SvaraRadera
 3. Åhhhh jag fick liksom känslan förra året att du inte skulle julblogga. Så glad att du gör det och TACK för recensionerna. Har skrivit om dessa i min blogg och är sååå nyfiken på dem. Speciellt delikatobollsglöggen.. mums.

  SvaraRadera
 4. mums! tack för recensionen, ska köpa båda två! :)

  SvaraRadera
 5. Å kan man få hemskickat? Det ska jag försöka att få

  SvaraRadera