30 november 2018

Fullt upp! Advent är här

Adventshelgen är kommen! Här är det precis som väntat fullt upp. Igår åkte jag och köpte en gran från Byggmax i panik, vi hade ju inte någon utegran och jag har inte kunnat leta i skogen + att mamma legat sjuk i en tuff förkylning.

MEN. Skam den som ger sig... hon hade sett ut en gran i vår skog från vägkanten som vi åkte och hämtade idag... jättefin som tur var! Kände oss tvungna att sätta igång när vi såg att andra i byn redan tänt sina granar, inget får försena oss inte! Granen från Byggmax får bli innegran istället, den blev lite för liten att ha ute och stå emot snömängden.

Innegranen :)

Nu har vi hämtat utegranen, täljt stammen och slagit ner järnröret den ska stå i, i tjälfrusen backe... inte mysigt att hamra ner det ska jag säga :) I år ska granen få stå på ett nytt ställe! Tidigare idag köpte jag också ett ljusnät som nu äppelträdet är klätt i. Och en massa smarrig julmat, blir "lilla julbordet" imorgon så ikväll ska jag laga lite Jansson och griljera julskinka!


Har mysiga julkänslor nu, radion står på med 100% julmusik, i fönstren lyser ljusstakarna och snart är gården färdigpyntad. Kvar återstår bara en del pyntande i sovrummet och upp med alla julgardiner! Det enda som nu saknas är snön. Ovanligt att vi här uppe inte har snö till advent, idag har det regnat! Men jag har hört nissarnas skvaller, snön är bara dagar bort och kallare tider väntar snart.

Ha en underbar advent, och kolla som sagt gärna in min instagram som uppdateras oftare än bloggen, där ska jag även visa utegranen, så fort den klätts med ljus :)

2 kommentarer:

  1. Så mysigt med både innegran och utegran! Och vad mysigt att kunna hugga en själv direkt från skogen. Stämningsfulla bilder verkligen. Här går också julmusiken varm och julkänslan infinner sig ju mer julpynt som kommer fram!

    SvaraRadera