1 oktober 2013

Recension 1: Yankee Candle

Nu har jag haft tid att tända doftljus på kvällarna, och jag lovade ju att jag skulle berätta vad jag tyckte! Jag delar upp recensionen i två delar eftersom jag bara hunnit tända tre av sex ljus ännu :)

1. Christmas Eve

Det här ljuset doftade skrämmande starkt i förpackningen. Jag blev nästan rädd för vad jag köpt! Men tro mig, när jag tände ljuset och den riktiga doften spred sig i rummet så ändrades min åsikt totalt. Det här ljuset doftar bäst av alla tre jag hittills testat. En fantastiskt doft som är svår att beskriva, men väldigt långt ifrån stark och överväldigande med en liten söt underton. Det doftade fantastiskt, det enda minuset är att det gärna skulle fått dofta ännu mer! Mer av det goda så att säga :) 5 av 5.

2. Merry Marshmallow


Merry Marshmallow doftar söt vanilj! Men inte bara vanilj, jag känner absolut doften av marshmallow också! Det luktar ungefär likadant när det är tänt som när det är i förpackningen. Ljuset doftar mest av dem jag hittills testat, men det blir inte överväldigande utan precis lagom. Man får mest doft för pengarna i detta ljus och behöver inte ha det tänt lika länge som dom andra. Man vänjer sig inte vid doften så man behöver inte lämna rummet och komma tillbaka för att upptäcka doften igen. Jag gillade det verkligen! 4,5 av 5.

3. Winter Wonderland

Hade höga förväntningar på detta doftljus då jag föreställde mig någon mild snö/isig doft. Men det höll inte.. doften är väldigt stark och påminner om stark parfym (åt herrhållet). Visst finns det en underton av gran i ljuset, men det är för kallt och starkt för min smak. Jag gillar syrliga, söta, fruktiga och friska dofter. Men det här tillhör ingen av grupperna. Skulle nog få huvudvärk om jag hade det tänt för länge! Kommer inte köpa igen. Betyg: 1 av 5.


Jag återkommer om någon vecka med betyg på resten av gänget: cherries on snow, snowflake cookie och season of peace!

6 kommentarer:

 1. Bra att du recenserar så man vet vilket man ska välja när man står där i butiken ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa, vad bra att du tycker det! :D Smaken är ju som baken, så visst kan dom jag gett bottenbetyg tilltala andra :) Men dom som doftar gott, tror jag få tycker doftar dåligt!! :)

   Radera
 2. Svar
  1. Vovven mår lite bättre idag! Ger henne smärtstillande tabletter :) Det verkar som att det är något fluffens med bakbenet men tid i vila ska göra henne bättre annars får vi återkomma till veterinären! Kramkram!

   Radera
 3. Vad lustigt att smaken kan vara så olika, jag älskar winter wonderland:)

  SvaraRadera
 4. Ja! Nej, den var för stark för min smak!

  SvaraRadera